Όροι / Προϋποθέσεις ενοικίασης αυτοκινήτου

Όροι – Προϋποθέσεις

Ενοικίασης Αυτοκινήτου

ΗΛΙΚΙΑ ΟΔΗΓΟΥ
Ελάχιστο όριο ηλικίας του ενοικιαστή, είναι τα 23 έτη για τα “μικρού”,”μεσαίου” και “μεγάλου” μεγέθους αυτοκίνητα.

Για την “ειδική κατηγορία” είναι τα 25 έτη.

ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
Ο μισθωτής, θα πρέπει να έχει Ελληνική άδεια οδήγησης, ή κράτους μέλους της Ευρωπαικής Ένωσης, ή Διεθνή άδεια οδήγησης εκδοθείσα σε οποιοδήποτε κράτος (απο την αρμόδια αρχή).

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ
Ο ελάχιστος χρόνος μίσθωσης είναι η μία ημέρα για όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων.

ΕΓΓΥΗΣΗ
Προκαταβάλλεται – και ισούται με το απαλλασσόμενο ποσό της Μικτής Ασφάλειας (C.D.W) της εκάστοτε κατηγορίας.

ΒΕΝΖΙΝΗ
Επιβαρύνει αποκλειστικά τον ενοικιαστή.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ
Όλα τα πρόστιμα και οι διοικητικές ποινές επιβαρύνουν τον ενοικιαστή.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Οι ενοικιαστές των αυτοκινήτων της Drive Plus car rentals, είναι ασφαλισμένοι έναντι τρίτων, για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και για το ύψος που καθορίζει αυτή.

Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής το επιθυμεί (προαιρετικά), μπορεί να ασφαλιστεί με επιπρόσθετη χρέωση (αναλόγως της κατηγορίας αυτοκινήτου) με Μικτή Ασφάλεια (C.D.W), η οποία καλύπτει ΚΑΙ τις υλικές ζημιές του μισθωμένου οχήματος και καταβάλλει ΜΟΝΟ το απαλλασσόμενο ποσό – ανάλογο της κατηγορίας ενοικίασης.

Επιπρόσθετη (προαιρετική) ασφάλιση είναι και η Ασφάλιση Κλοπής (T.P.I) του αυτοκινήτου της Drive Plus car rentals, με ημερήσιο κόστος ανάλογο με την επιλεγόμενη κατηγορία ενοικίασης.

Εκτός των παραπάνω ασφαλιστικών προγραμμάτων, ο πελάτης της Drive Plus car rentals, μπορεί να επιλέξει την Ολική Μικτή Ασφάλεια (Super Cover), στην οποία δεν υπάρχει απαλλασσόμενο ποσό, με κόστος κατόπιν συννενόησης με την εταιρεία.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
Ο ενοικιαστής απαλλάσσεται της ευθύνης για οποιαδήποτε ζημιά του ενοικιαζομένου αυτοκινήτου εφόσον δεχτεί με την υπογραφή του τους όρους της Μικτής Ασφάλειας (C.D.W) και Ασφάλειας Κλοπής (T.P.I) (εκτός από μέρος του ποσού το οποίο δεν καλύπτει η ασφαλιστική εταιρεία βάσει συμβολαίου και συγκεκριμένα: 500€ για τις κατηγορίες “μικρού μεγέθους”,”μεσαίου μεγέθους” και “μεγάλου μεγέθους” αυτοκινήτων και 900€ για τα αυτοκίνητα “ειδικής κατηγορίας”.

Βασική προϋπόθεση για την ισχύ της Μικτής Ασφάλειας (C.D.W) είναι να τηρείται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Επίσης δεν καλύπτονται από την Mικτή Aσφάλεια (C.D.W) ζημιές στα ελαστικά, στο κάτω μέρος και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΔΗΓΟΥ
H Προσωπική Ασφάλιση Οδηγού (P.A.I) προσφέρεται αντί του ποσού των 5€ ημερησίως εάν και εφόσον ο ενοικιαστής την αποδεχτεί με υπογραφή του στο μισθωτήριο συμβόλαιο και καλύπτει τον οδηγό μέχρι του ποσού των 20.000€.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Σχάρα αποσκευών (όταν δύναται να τοποθετηθεί), αντιολισθητικές αλυσίδες ή παιδικό κάθισμα, παρέχονται με επιπλέον χρέωση 5€ ημερησίως.}

ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Οι κατηγορίες των αυτοκινήτων δεσμεύονται σύμφωνα με την αρχική κράτηση. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται η Drive Plus car rentals να αλλάξει την κατηγορία αυτοκινήτου, αν θεωρηθεί απαραίτητο.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ
Παραδόσεις – Παραλαβές αυτοκινήτων γίνονται στα γραφεία της Drive Plus car rentals ή στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών “Ελ.Βενιζέλος” και στο σταθμό μετρό Ελληνικό εντός ωραρίου λειτουργίας της εταιρείας,

ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ.
Κάθε παράδοση – παραλαβή εντός πόλεως χρεώνεται κατόπιν συννενόησης με την εταιρεία. Για μεγαλύτερες αποστάσεις, ο ενοικιαστής επιβαρύνεται με 0.30€ το χλμ για όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων, εκτός από την “Ειδική κατηγορία” όπου το κόστος είναι 0,45€ το χλμ. Νυχτερινή παράδοση – παραλαβή μεταξύ των ωρών 20.00 – 09.00, χρεώνεται με 20€ πλέον ΦΠΑ.

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
Πελάτες που επιθυμούν να βγούν εκτός των ελληνικών συνόρων με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Drive Plus car rentals, οφείλουν να λάβουν προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας και τα ανάλογα ασφαλιστικά έγγραφα.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΠΛΟΙΟ
Πελάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Drive Plus car rentals, οφείλουν να λάβουν προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας.

Οι τιμές μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση και δεν περιλαμβάνουν Φ.Π.Α (24%)